TIETOA PENNUN OSTAJALLE

Myyn pentuja vain ostajille, jotka mielestäni voivat tarjota pennulle sopivan kodin ja joille korat mielestäni sopii lemmikiksi. Koratkasvatus ei ole minulle elinkeino tai tulonlähde. Minulle on tärkeintä, että kasvattamani kissat voivat nauttia elämästään ja toisaalta tuottaa iloa omistajilleen mahdollisimman pitkään. Mikäli pennuilleni ei sopivaa kotia löydy, varaudun aina pitämään ne pidempään.

Koratpennun normaalihinta on 800 euroa. Pennun hinta määräytyy sen perusteella, onko sillä jokin sen harrastuskäyttöä rajoittava virhe. Pennulla voi olla häntämutka tai muu pieni rakennevika, joka aiheuttaa hinnanalennuksen. Tällainen rakennevika ei kuitenkaan saa haitata kissan elämää, sillä myyn lemmikiksi vain terveitä pentuja.

Jokaisen näyttelytasoisen pennun ostajan kanssa käydään läpi, mitkä ovat pennun hyvät ja huonot ominaisuudet, mutta takuuta myöhemmästä näyttelymenestyksestä ei voi antaa. Kasvatukseen soveltuvana ostetun kissan osalta korvaan osan pennun hinnasta, mikäli pennulla todetaan myöhemmin kasvatuskäytön estävä rakennevika. Vaihtoehtoisesti pennun voi palauttaa. Nämä tilanteet ovat harvinaisia, yleensä vika huomataan jo ennen pennun luovutusta. Virheettömät pennut ovat saman hintaisia riippumatta siitä, tuleeko kissa pelkästään lemmikiksi vai myös harrastustoimintaan.

Kaikki pennut myydään ensisijaisesti perheenjäseniksi ja lemmikeiksi. En yleensä myy pentuja kasvatukseen, ellei ostajalla ole lainkaan aikaisempaa kokemusta rodusta. Jos haluat kasvattaa koratteja, tarvitset tukea ja opastusta varsinkin kasvatusuran alkuvaiheissa. Tämän tuen saat automaattisesti, jos pääsemme yksimielisyyteen siitä, että sinulla on edellytykset kasvattaa koratkissoja. Kasvatus on kallis harrastus ja lisäksi siihen liittyy paljon sääntöjä ja paperisotaa. Sopivan partnerin löytäminen pienessä rodussa voi myös olla vaikeaa. Kasvattamiani koratteja saa käyttää vain sinisten puhdasrotuisten korattien kasvatukseen. Tämä siksi, että korat on viimeisiä alkuperäisrotuja, joihin ei ole sekoitettu muita rotuja.

Annan normaalihintaiselle pennulle terveystakuun kasvattajan luona saadun tartunnan tai kohtuullisen ajan kuluessa ilmenevän synnynnäisen/perinnöllisen vian varalta. Korvaus voi olla hinnanalennus tai korvaava pentu.

Jokaisesta pennusta tehdään kirjallinen kauppasopimus, johon kirjataan ostajan ja kasvattajan oikeudet ja velvollisuudet.

Jokainen pennun ostaja saa pennulleen elinikäisen käyttötuen. Ostaja voi ottaa yhteyttä koska tahansa ongelmien ilmetessä ja teen parhaani ratkaisun löytämiseksi. Mikäli kissasta joudutaan luopumaan, otan mahdollisuuksien mukaan sen takaisin kauppasopimukseen kirjatuin ehdoin. Mikäli tämä ei ole mahdollista autan parhaani mukaan uuden kodin etsimisessä.

Korat ei yleensä sovellu ainoaksi kissaksi. Jo ensimmäisen pennun hankintavaiheessa ostajan tulee olla valmis harkitsemaan seuralaisen hankkimista kissalle, mikäli se käytöksellään osoittaa olevansa sen tarpeessa. Korat ei myöskään sopeudu hyvin kovin suureen kissalaumaan.

Edellytän aina henkilökohtaista tapaamista ennen pennun varaamista. Alustavan varauksen voi tehdä myös puhelin- tai sähköpostikeskustelun perusteella. Varaus ei sido ostajaa eikä myyjää, sen voi peruuttaa milloin tahansa ennen pennun luovutusta. Joskus esimerkiksi elämäntilanne voi muuttua yllättäen eikä ajankohta olekaan paras mahdollinen pennun hankinnalle. Haluan myös, että pennun ostaja käy henkilökohtaisesti luonani tapaamassa minua ja kissojani, sillä vastuullinen kissanostaja ottaa aina selvää millaisissa oloissa pentu on kasvanut. Mikäli käynti tapahtuu ennen pentujen luovutusikää, mahdollisuuksien mukaan tuon pennun uuteen kotiinsa.

Pennun mukana saa aina viralliset rekisteröintipaperit (mikäli pentu on kokonaan maksettu), todistukset rokotuksista, todistuksen pennun terveystarkastuksesta, vanhempien FeLV- FIV ja gangliosidoositodistukset, hoito-ohjeet, riittävästi penturuokaa alkuun pääsemiseksi sekä muuta tarpeellista.

Kaikki pennut on luovutettaessa rokotettu kahteen tai kolmeen kertaan, madotettu riittävän usein sekä eläinlääkärin tarkastamia. Pennut on myös mikrosirulla tunnistusmerkitty automaattisesti.

Alin luovutusikä rotukissoilla on 14 viikkoa. Käytännössä luovutan pennut yleensä hieman myöhemmin, jotta rokotusohjelma on valmis. Ilmoittamastani alimmasta luovutusiästä en tee poikkeuksia. Kissan terveyden tulee olla etusijalla luovutusajankohtaa päätettäessä. Sen sijaan luovutus voi aina olla myöhemmin, jos ostaja näin toivoo.

TAKAISIN