KORAT - ONNENTUOJA THAIMAASTA

Korat on ikivanha kissarotu Thaimaasta. Kotimaassaan sen on uskottu tuovan onnea ja menestystä omistajalleen. Koratilla on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas luonne ja se on kärsivällinen myös lasten kanssa. Korat on myös hyvin älykäs kissa. Se utelias ja aina kiinnostunut tapahtumista ympärillään. Omistajaansa korat usein viihdyttää hauskoilla tempauksillaan. Se haluaa aina olla omistajansa lähellä ja nukkuu hyvin mielellään sängyssä usein peiton allakin. Koratin huomiotaherättävimmät ominaisuudet ovat sen suuret loistavan vihreät silmät ja hopeanhohtoinen siniharmaa turkki. Turkki on yksinkertainen ja hyvin lyhyt, joten sen hoito on helppoa. Karvan lähtö on vähäistä.

Korat on hopeansininen, keskikokoinen kissa, jolla on pehmeät linjat sekä sydämenmuotoiset kasvot ja pää. Vartalo on lihaksikas ja jäntevä, voimakas mutta ei raskasrakenteinen. Se painaa enemmän kuin ensikatsomalta voisi päätellä. Naaraat ovat usein pienempiä kuin urokset, mutta myös ne ovat lihaksikkaita ja voimakkaita.

Koratilla on valpas ilme. Edestä päin katsottuna pää on sydämenmuotoinen, silmien välistä ja otsalta leveä. Silmät ovat pyöreät ja suuret, jopa ylisuuret kasvojen kokoon nähden. Niissä on erityistä syvyyttä ja intensiteettiä. Loistavan vihreä on toivotuin väri, mutta myös meripihka on hyväksytty. Nuorella kissalla silmät ovat usein keltaiset tai rusehtavat ja muuttuvat vihreiksi vasta 2-3 vuoden iässä. Koratin silmistä on sanottu vanhassa thaimaalaisessa tekstissä: "kuin kastepisarat lootuksen lehdellä tai nuorella riisillä".

Koratin turkki on lyhyt, yksinkertainen ja aina hopeansininen. Karvat ovat juurestaan siniset ja niissä on hopeanhohtoiset kärjet, jotka antavat turkille sen hopeisen hohteen. Turkki on vartalonmyötäinen, pehmeä ja liukas kuin silkki.

Valokuvat: Marita Kienanen (2&3), Alan Robinson (1)

Top of page